|
|
Lezzet Güneşi
Kaşarlı burgu Unun ortasını havuz şeklinde açın, peynir, tereyağı ve pul kırmızıbiberi katıp, iyice yoğurun. Düz ve unlu zeminde hamur özleşene kadar 5 dakika daha yoğurun, üzerini mutfak havlusu ile örtüp, en az 30 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, unlu düz bir zemin üzerinde 10 cm. uzunluğunda yuvarlak şeritler yapın. Hazırladığınız şeritlerden üç tanesini yan yana dizin, üst uçlarını yapıştırın ve saç örgüsü şeklinde örüp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan şeritleri de aynı şekilde hazırlayıp, dizin. Su ve yumurta sarısını çırpın, hazırladığınız saç örgülerinin üzerine sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı un (elenmiş) * 250 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) * 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış) * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1 çorba kaşığı su * 1 adet yumurtanın sarısı * 5 çorba kaşığı çörekotu
|