kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Turunç Reçeli
Yeni yılınız meyve dolu olsun
Turunç Reçeli

Turunç Reçeli


7-8 turunç 4 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 4-5 karanfil Biraz zahmetli ama sonunda çok lezzetli bir reçeliniz olacak. Önce turunçların kabuklarını rendeleyecek, dışındaki acı kısmı atacaksınız. Sonra portakal soyar gibi dilimler halinde soyup, kabukları kıvırarak ipe dizeceksiniz. Hani şu şekerleme dükkanlarındaki rulo haline getirilmiş narenciye şekerlemeleri gibi. Becerebilirseniz hepsini uzunca bir ipe dizin ya da benim yaptığım gibi ayrı ayrı diziler hazırlayın ve büyükçe bir kaba koyduğunuz suya atın. Üzerine ağırlık koyup, sabah akşam suyunu değiştirerek 2-3 gün bekletin. Bu sürenin sonunda bir tencerede bolca su kaynatın, içine turunç dizilerini atın, 4-5 dakika kaynatıp suyunu dökün. Tencereye 3 su bardağı su, toz şeker ve karanfili koyup kaynatın, turunç dizilerini atıp orta ısıda kaynatın. 20-30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu koyun ve karıştırdıktan sonra ateşten alın. Turunçları çıkarıp bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Ellenecek kıvama geldiğinde ipleri çıkarıp ince şeritler halinde dilimleyin, kavanozlara doldurun, şurubu pay edin." Beni dinlerseniz. Şekeri azaltmayı deneyin. Kendi miktarınızı tayin edene dek! Yeni yılda hepinize ağız tadı dilerim...
DİĞER GURME HABERLERİ
 Kale kapılarını önce kahve kokusu açtı
 Havyarın iyisi deniz kokar
 Gizemli ve hoş bir lezzettir tatlı
 Sofraların lüks lezzetleri
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
 Artık mutfağımız da değişecek
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Malzemeler Karadeniz'den
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
 Japonlar artık mantı yiyor
 Semerkant'ta topik peşinde
 Ölümsüz zeytin ağacını ellerimizle yok ediyoruz
 Günümüz mutfaklarına geleneksel Ege lezzetleri
 Halkın gözü üst düzey ziyafetlerde
 Hollywood ünlülerinin tercihi
 Mutfaktaki cennetin keşfi
 Yemeklere adlarını veren ünlüler
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Çocukların odaları büyüklere fark atıyor
Çocukların odaları büyüklere fark atıyor
Sayıları hızla artan 'Hip Aile Otelleri'nde çocuklar için özel...
Ruhi Su anısına türkü gecesi
Ruhi Su anısına türkü gecesi
Ruhi Su Kültür ve Sanat Vakfı'nın yarın gerçekleştireceği etkinlikte...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.