Lezzet Güneşi
Sumaklı dolma
Sumağa 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve en az 20 dakika bekletip süzün. Suyunu ayırın. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, kıyılmış et, domates, sivri biber, maydanoz, soğan, domates ve biber salçası, pul kırmızıbiber, karabiber, tuz ve 200 ml. sumak suyunu ilave edip, iyice karıştırın. Asma yapraklarını hazırladığınız içle çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Kemikli kuzu etini tencerenin altına yerleştirin. Üzerine kalan yapraklardan koyun ve yaprak sarmalarını dizip, bir tabak kapatın. Kalan sumak suyunu ve suyu gezdirerek kısık ateşte 30 dakika pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gram asma yaprağı * Yarım kg. kuzu eti (bıçakla kıyılmış) * 100 gram sumak * 2,5 su bardağı su (kaynar) * 1 su bardağı pirinç * 5 adet domates (küp doğranmış) * 5 adet sivri biber (ince kıyılmış) * 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 2 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı domates salçası * 1 çorba kaşığı biber salçası * 1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz (arzu edilen miktarda) * 250 gram kemikli kuzu eti
|