kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Dondurmalı kabak

Lezzet Güneşi

Yılbaşı hindisi
Marinat malzemesini çırpın. Hindinin içini ve dışını çırpılan malzemeyle ovun. Üzerini folyo ile örtüp, en az 15 dakika dinlendirin. Arada bir marinat ile içini dışını tekrar ovun. Isıtılmış 2 çay bardağı zeytinyağında soğanı sararıncaya ve yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ayvayı ilave edip, karıştırarak yumuşayıncaya kadar 5 dakika daha soteleyin. Kalan zeytinyağı, 2 çay bardağı su ve diğer bütün malzemeyi ekleyip karıştırın ve 5 dakika pişirin. Marinatladığınız hindinin içine hazırladığınız malzemeyi fazla sıkı olmayacak şekilde doldurun. Boyun ve geri kısmını çöp şiş batırarak kapatın. Yağlanmış derince bir fırın kabına hindiyi yerleştirin ve üzerini hava almayacak şekilde 2-3 kat alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 45 dakika pişirin. Bu süre içinde birkaç kez hindiyi fırından çıkarıp tepside biriken sudan üzerine sürün. Alüminyum folyoyu açın, hindinin üzerine tepside biriken sudan tekrar sürüp, 45 dakika daha pişirin. Hindiyi biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
1 adet hindi
Marinat malzemesi:
*
1 çay bardağı soya sosu
* Yarım çay bardağı bal
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet limon (kabuğu çok ince kıyılmış)
İç malzemesi:
*
3 çay bardağı zeytinyağı
* 4 çay bardağı soğan (piyaz doğranmış)
* 5 çay bardağı ayva (küp doğranmış)
* 2 çay bardağı su
* 3 çay bardağı havuç (iri rendelenmiş)
* 4 çay bardağı mantar (ince kıyılmış)
* 3 çay bardağı badem (beyazlatılmış-iri kıyılmış)
* 3 çay bardağı mısır unu
* 1 çorba kaşığı biberiye (iri kıyılmış)
* 1 çay bardağı maydanoz (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı muskat
* 1 çay kaşığı tarçın
* 2 çorba kaşığı bal
* 5 çorba kaşığı soya sosu
* Yarım çorba kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızıbiber
* Tuz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Parmak sucuklu kuru fasulye   / 26-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 25-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 23-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 22-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 21-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 20-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 18-12-2004
 Sebzeli kolay et   / 17-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-12-2004
HAKAN & UTKU
Yılbaşına özel yepyeni cep telefonu...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yılbaşı hindisi
Marinat...
Kendi kendine ilaç almak iktidarsızlıktan kurtarmıyor
Kendi kendine ilaç almak iktidarsızlıktan kurtarmıyor
En büyük sorunlarından biri 'iktidarsızlık' olan andropoz dönemi pek...
Aman diyetinizi bozmayın
Aman diyetinizi bozmayın
Yılbaşı sofrası için hazırlıklarınızı yaparken, doktorlara kulak...
Sosyete yeni yıla İstanbul'da girecek
Sosyete yeni yıla İstanbul'da girecek
İstanbul elitlerinin büyük bir çoğunluğu, yeni yılı İstanbul'daki...
Yılbaşı gecesi dışarıda eğlenmek cep yakacak
Yılbaşı gecesi dışarıda eğlenmek cep yakacak
Yeni yılı gözde eğlence mekanlarında karşılamak isteyen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.