|
|
|
|
|
Lezzet Güneşi
|
|
Peynirli karnabahar Karnabaharı parçalayın. Tuzlu soğuk suya koyup, kaynama noktasına getirin ve ateşi kısarak karnabaharlar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın. Süzüp, soğuk sudan geçirip, tekrar süzün. Tavada tereyağını eritip, unu tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 3 dakika un sararıncaya kadar kavurun. Ateşten alıp, sütü yavaşça ilave edin. Tavayı tekrar ateşe koyup, karıştırarak kaynama noktasına getirin. Muskat, tuz ve karabiber ilave edin. Kremayı karıştırarak katıp ateşten alın ve 10 gram rendelenmiş peynir ve yumurta sarılarını ekleyin. Fırın kabını tereyağı ile yağlayıp, hazırladığınız sostan ince bir tabaka dökün. Üzerine karnabaharları yerleştirin ve onların üzerine de kalan sosu dökün. En üste kalan peynir ile kırmızıbiber ve biraz muskat serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. peyniri (rendelenmiş)
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet orta boy karnabahar * 30 gram tereyağı * 1 kahve fincanı un * 2,5 su bardağı süt * Yarım çay kaşığı muskat (rendelenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1/2 su bardağı krema * 130 gram gravyer peyniri (rendelenmiş) * 2 adet yumurta sarısı * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|