Portakallı balık
Balıkları hafif yağlanmış fırın kağıdı üzerine koyun. Ekmek, maydanoz, bir adet portakal, etli kırmızıbiberin yarısı, tuz ve karabiberi ince doğranana kadar robottan geçirip, bir kaba alın. Yağı ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı balıkların üzerine paylaştırıp, bastırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Kalan portakalı dilimleyin. Balığınızı portakal dilimleri, kalan etli kırmızıbiber ve roka yaprakları ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet beyaz etli balık filetosu * 2 çorba kaşığı zeytinyağı (+yağlamak için) * 8 dilim beyaz ekmek (kabuksuz) * 5 sap maydanoz * 2 adet portakal (kabukları ve iç beyaz kısmı temizlenmiş) * 1 adet küçük boy etli kırmızıbiber (çekirdekleri çıkartılmış, verev doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * Yarım demet roka (yapraklanmış)
|