Lezzet Güneşi
Hardallı piliç Zeytinyağı, hardal ve kekiğin yarısını karıştırıp, etleri bu karışıma koyun. Üzerini kapatıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Etleri süzüp, marinatı ayırın. Süzdüğünüz etleri, ızgarada pişirin. Pişirirken üzerlerine fırça ile ayırdığınız marinattan sürün. Limonları 10 adet elma dilimi şeklinde dilimleyin. Dilimlediğiniz limonları da ızgarada pişirin. Bir kapta dijon hardalı ve kalan kekiği karıştırın. Etleri limon dilimleri ve hardallı sosla birlikte servis yapın.
(4 kişilik) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 tatlı kaşığı hardal * 2 çorba kaşığı taze kekik yaprağı * 4 adet piliç göğüs * 4 adet orta boy limon * 1 çay kaşığı hardal
|