|
|
Bohça ıspanak
Ispanakları yumuşayıncaya kadar haşlayın ya da mikrodalgada pişirip, süzün. Ispanağın üçte ikisi ile, 4 adet porsiyonluk kabın taban ve kenarlarını kaplayın. Isıtılmış yağda, salam ve soğanları soğanlar yumuşayıp, salamlar kıtırlaşana kadar karıştırarak soteleyin. Etler, lor peyniri ve salamlı karışımı pürüzsüzleşinceye kadar robottan geçirip, yumurta beyazlarını ilave edin ve 1 defa daha karıştırın. Karışımı ıspanak yapraklarıyla kapladığınız kaplara paylaştırıp, kalan ıspanaklarla üzerlerini kapatın. Hazırladığınız kapları fırın tepsisine dizin, porsiyonluk kapların yarısına kadar kaynar su ile doldurun. Üzerlerini folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 2-3 dakika dinlendirdikten sonra servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Bir tavada tereyağını eritip, köri ve unu yaklaşık 1 dakika karıştırarak kavurun. Sütü azar azar ilave edip, sos kaynayıp, koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, şeker ve limonu ilave edin. Hazırladığınız sosu tavuklu ıspanakların üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram ıspanak(temizlenmiş, sadece yaprak) * 5 adet salam (doğranmış) * 500 gram piliç göğüs kuşbaşı * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet küçük boy soğan (doğranmış) * 1 su bardağı lor peyniri * 2 adet yumurtanın beyazı Körili sos: * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı köri * 1,5 tatlı kaşığı un * 1,5 su bardağı süt * Yarım tatlı kaşığı tozşeker * Yarım tatlı kaşığı limon suyu
|