|
|
Lezzet Güneşi
Mantarlı ravyoli Unun ortasını havuz gibi açın, yumurta, su ve tuzu ilave edip, yoğurun. Hamuru düz unlu bir zeminde hamur özleşene kadar 5 dakika daha yoğurun. Üzerini mutfak havlusu veya streçle örtüp, en az 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini düz ve unlu yüzeyde 45-50 cm. çapında açın. İç malzemeyi hazırlayıncaya kadar yufkaların üzerlerini hafif nemli tülbentle örtün. Isıtılmış yağda mantarları yüksek ateşte 3-4 dakika soteleyin, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Mantarlar ve peyniri bir kapta ezerek karıştırın. Tuz ve karabiber serpin. Karışımdan birer çorba kaşığı alıp, hamurun yarısına 5'er cm. aralıklarla yerleştirin. Hamurun boş kalan yarısını malzemeli tarafın üzerine katlayın. Hamurun malzemesiz kısımlarına hafifçe bastırın. Malzemeli kısımlar hamurun tam ortasında kalacak şekilde, hamur kesici veya keskin bir bıçakla 5x5 cm. ebatlarında kareler kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ravyolileri tuzlu bol kaynar suda haşlayıp, su yüzeyine çıkıncaya kadar pişirin. Bir tavada tereyağını eritin, adaçaylarının yarısını ilave edip, adaçayları kıtırlaşıp, tereyağın rengi hafif değişinceye kadar karıştırarak soteleyin. Ravyolileri tabaklara paylaştırın, üzerlerine adaçaylı yağı gezdirerek ve kalan adaçaylarını serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) Ravyoli hamuru: * 4 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 4 su bardağı un (elenmiş) * 3-4 çorba kaşığı su * 1 çay kaşığı tuz Harç: * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 400 gram mantar (ince doğranmış) * 300 gram keçi peyniri (ufalanmış) * Tuz, karabiber * 100 gram tereyağı (doğranmış) * 24 adet adaçayı yaprağı (yıkanmış, kurutulmuş)
|