Lezzet Güneşi
Yaprak dolması
Kıyma, pirinç, soğan, taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, limon suyu, salça ve baharatları, kıyma özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Yaprakların parlak yüzü dışa gelecek şekilde düz bir yüzeye serin, ortalarına hazırladığınız harçtan koyun ve ince sarın. Güveç veya kalın dipli bir tencereye kalan yapraklardan sıralayın, üzerine hazırladığınız dolmaları dizip, dolmaların üzerine düz bir tabak kapatın. Dolmaların üzerine zeytinyağı ve suyu gezdirip, kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 400 gram yaprak * Yarım kg. kıyma (az yağlı) * 1 su bardağı pirinç * Yarım kg. soğan (ince kıyılmış) * 4 sap taze soğan (ince kıyılmış) * 10 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 5 sap dereotu (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı kuru nane * 2 adet limonun suyu * 1 çorba kaşığı salça * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber * 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 su bardağı su (kaynar)
Beypazarı kurusu
Unun ortasını havuz şeklinde açın, tereyağı, süt, maya, tuz ve tarçını ilave edip, iyice yoğurun. Unlu düz bir yüzeyde hamur özleşene kadar 10 dakika daha yoğurun. Hamuru 5 eşit parçaya bölün. Her bir hamuru 2 cm. kalınlığında açın, keskin bir bıçakla baklava dilimi şeklinde kesip, aralıklı olarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, 30 dakika dinlendirin. Tekrar önceden ısıtılmış 100 derece fırında 2 saat daha pişirerek kurutun. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (50 adet) * 7 su bardağı un (elenmiş) * 150 gram tereyağı * 1,5 su bardağı süt * 10 gram kurum maya * 1 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı tarçın
Patatesli rulo salam
Salam hariç bütün malzemeleri iyice harmanlayın. Salamların bir yüzüne hazırladığınız harçtan yayın, rulo şeklinde sarıp, servis yapın.
MALZEMELER (12 dilim) * 1 paket light salam * 1 adet orta boy patates (haşlanıp, rendelenmiş) * 1 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 3 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı beyaz peynir (ufalanmış) * 1 çay kaşığı karabiber * 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
|