Mutfakta lezzet güneşi
Bademli gümüş balığı Etli kırmızıbiber, sarmısak, badem ve sirkeyi robottan geçirin. Zeytinyağını ilave edip, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Un ve baharatları büyük bir kaba eleyip, tuz ve karabiber serpin. Balıkları bu karışıma bulayıp, sallayarak fazla ununu silkeleyin. Balıkları derin yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın ve hazırladığınız kırmızıbiberli sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 600 gram gümüş balığı * 2 adet etli kırmızı biber (2'ye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış, közlenmiş, soyulmuş ve dilimlenmiş) * 2 diş sarmısak * 60 gram badem (beyazlatılmış, kavrulmuş) * 2 çorba kaşığı elma sirkesi * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 su bardağı un * 2 çorba kaşığı acı kırmızıbiber * 1,5 çorba kaşığı kimyon * 1 çorba kaşığı toz kişniş * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Ballı limonlu piliç Limonlardan birini dilimleyin, diğer limonun suyunu sıkın, hardal ve balla çırpın. Etlerin her taraflarına fırça ile hardallı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara konumunda yaklaşık 25-30 dakika ara ara üzerlerine hardallı karışımdan sürerek pişirin. Ballı ve limonlu piliç yemeğini kalan sos ve limon dilimleriyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet piliç göğüs * 2 adet limon * 1 çay kaşığı hardal * 1 tatlı kaşığı bal
Peynir lokumu Peynir, şeker ve likörü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpıp, top şeklinde yuvarlayın. Lorlu topları hindistancevizinde yuvarlayarak iyice kaplayın. Hazırladığınız topları birkaç gün bekletecekseniz buzdolabında, daha uzun süre bekletecekseniz buzlukta muhafaza edin. Oda sıcaklığında, taze meyveler ya da sade kurabiye ile servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 250 gram lor peyniri (tuzsuz, yumuşatılmış) * 1 su bardağı pudra şekeri (elenmiş) * 2 çorba kaşığı portakal likörü * 1 su bardağı hindistancevizi
|