kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta lezzet güneşi

Bademli gümüş balığı
Etli kırmızıbiber, sarmısak, badem ve sirkeyi robottan geçirin. Zeytinyağını ilave edip, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Un ve baharatları büyük bir kaba eleyip, tuz ve karabiber serpin. Balıkları bu karışıma bulayıp, sallayarak fazla ununu silkeleyin. Balıkları derin yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın ve hazırladığınız kırmızıbiberli sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 600 gram gümüş balığı
* 2 adet etli kırmızı biber (2'ye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış, közlenmiş, soyulmuş ve dilimlenmiş)
* 2 diş sarmısak
* 60 gram badem (beyazlatılmış, kavrulmuş)
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı acı kırmızıbiber
* 1,5 çorba kaşığı kimyon
* 1 çorba kaşığı toz kişniş
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Ballı limonlu piliç
Limonlardan birini dilimleyin, diğer limonun suyunu sıkın, hardal ve balla çırpın. Etlerin her taraflarına fırça ile hardallı karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara konumunda yaklaşık 25-30 dakika ara ara üzerlerine hardallı karışımdan sürerek pişirin. Ballı ve limonlu piliç yemeğini kalan sos ve limon dilimleriyle birlikte servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet piliç göğüs
* 2 adet limon
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı bal

Peynir lokumu
Peynir, şeker ve likörü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpıp, top şeklinde yuvarlayın. Lorlu topları hindistancevizinde yuvarlayarak iyice kaplayın. Hazırladığınız topları birkaç gün bekletecekseniz buzdolabında, daha uzun süre bekletecekseniz buzlukta muhafaza edin. Oda sıcaklığında, taze meyveler ya da sade kurabiye ile servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
* 250 gram lor peyniri (tuzsuz, yumuşatılmış)
* 1 su bardağı pudra şekeri (elenmiş)
* 2 çorba kaşığı portakal likörü
* 1 su bardağı hindistancevizi

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sebzeli kolay et   / 17-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 16-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 13-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 09-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-12-2004
GÜLSE BİRSEL
Şöhret olmak acı ister!
Her ünlü kadın sanatçının...
AYŞE TÜTER
Mutfakta lezzet güneşi
Bademli gümüş balığı
Etli...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Kız tavlamak...
Bu sorular sadece birkaç örnek. Gittikçe...
Tansiyon hastaları tuzdan uzak durmalı
Tansiyon hastaları tuzdan uzak durmalı
Uzmanlara göre, tansiyon hastalarının tedavi dönemlerinde başarıyı...
Soğuk havalar kalbi etkiliyor
Soğuk havalar kalbi etkiliyor
Aşırı soğukların başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere sağlığı...
Rolü için soyunmayan bence oyuncu değildir
Rolü için soyunmayan bence oyuncu değildir
Akman 'Bir İstanbul Masalı'nda neler olacağıyla ilgili de şunları...
Her yerim gıcır gıcır
Her yerim gıcır gıcır
Geçtiğimiz hafta check-up yaptırdığını söyleyen 'taş bebek' lakaplı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.