Mevlana lokması
Hurmanın çekirdeklerini meyveye zarar vermeden çıkarın. Pirinç, tahin, bal, ceviz, üzüm, incir, tarçın ve karanfili püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Hazırladığınız harcı hurmaların içine doldurun. Hindistancevizine bulayıp, servis yapın. Not: Mevlana Lokması Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bayramlarda misafirlere şeker yerine ikram edilen bir tatlıdır.
MALZEMELER (40 adet) * 40 adet hurma * 1 çorba kaşığı pirinç (haşlanmış) * 2 çorba kaşığı tahin * 1 çorba kaşığı bal * 1 çorba kaşığı ceviz * 1 çorba kaşığı kuru üzüm * 2 adet kuru incir * 1 çay kaşığı tarçın * 5 adet karanfil (dövülmüş) * 5 çorba kaşığı hindistancevizi
|