Lezzet Güneşi
Fesleğenli domates çorbası Piliç suyu, sarmısak ve domatesleri hızlı ateşte kaynama noktasına getirip, ateşi kısın. Üzerini kapatıp, kısık ateşte 20 dakika pişirip, ateşten alın. Hafif soğuyunca pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Çorbayı tekrar tencereye alıp, fesleğeni katın ve ısıtın. Tuz, karabiber serpip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (5 kişilik) * 2,5 su bardağı piliç suyu * 3 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 kg. domates (konserve, çekirdekleri çıkarılmış, küp doğranmış) * 10 sap fesleğen yaprağı (ince dilimlenmiş) * Tuz, karabiber (Arzu edilen miktarda)
|