|
Lezzet Güneşi
|
|
Brüksel lahanalı çorba Isıtılmış zeytinyağında, soğan, sarmısak ve kerevizi 5 dakika boyunca soteleyin. Sebze suyu ve brüksel lahanalarını ilave edip, lahanalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Karışımı pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Daha sonra peyniri ilave edip, kısık ateşte peynirler eriyinceye kadar kaynatmaya devam edin. Üzerine maydanoz serperek hemen servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy kırmızı soğan (soyulmuş, ince doğranmış) * 2 diş sarmısak (soyulmuş, ince doğranmış) * 2 adet kereviz sapı (ince doğranmış) * 1300 ml. sebze suyu (kaynar) * 500 gram brüksel lahanası * 300 gram İzmir tulum peyniri (ufalanmış) * Yarım demet maydanoz (doğranmış)
|