kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Ispanaklı rulo salam
Brokolili makarna

Lezzet Güneşi

Armutlu kek
Armutların üzerine limon suyunu dökerek sallayın. Orta ateşte 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, 2 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. Tozşekerli yağa armutları kesik tarafları alta gelecek şekilde ekleyip, 2-3 dakika pişirin. Çevirip, diğer taraflarını da 2-3 dakika pişirin ve delikli bir kepçeyle tabağa alın. Tavaya acıbadem likörü ve kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri ilave edip, karıştırarak 1 dakika pişirin. Yağlanmış, 25-30 cm. ebatlarında ve kenarları yüksek bir kek kalıbına, likörlü karışımı dökün ve sallayarak yayın. Armutları tek sıra halinde dizin. Bir kapta un, bir çorba kaşığı zencefil, tarçın, karanfil, muskat ve tuzu harmanlayın. Kalan tereyağını mikserle köpüklü kıvama gelinceye kadar çırpın. Esmer şeker ilave edip, orta devirde 3 dakika daha çırpın. Yumurtaları ilave edip, iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Pekmez ve kalan zencefili de katıp, karıştırın. Mikserdeki karışıma unlu karışımın yarısını ilave edip, düşük devirde çırpın. Bir kapta karbonat ve suyu çırpıp, hamura katın. Kalan unlu karışımı ekleyip, tekrar çırpın. Hazırladığınız hamuru tepsideki armutların üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp, 15-20 dakika daha pişirin. Soğuması için 30 dakika bekledikten sonra kekin kalıpla arasını keskin bir bıçakla açıp, tabağa ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (8 kişilik)
*
10 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
* 5 adet büyük boy armut (olgun, soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış, 4'e bölünmüş)
* 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
* 4 çorba kaşığı tozşeker
* 6 çorba kaşığı acıbadem likörü
* 2 su bardağından 1 parmak eksik un
* 2 çorba kaşığı zencefil (toz)
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 10 adet karanfil (toz)
* 1/4 tatlı kaşığı muskat (rendelenmiş)
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı esmer şeker
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı pekmez
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 2 çorba kaşığı su (kaynar)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 13-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 12-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 11-12-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 10-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 09-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 08-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 07-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 06-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-12-2004
 Lezzet Güneşi   / 04-12-2004
HAKAN & UTKU
Kaynana Semra diyor ki...
'Bora Gencer, oğlum sayılır.
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Armutlu kek
Armutların üzerine...
Çocukların aşırı spor yapması hormon sistemini bozuyor
Çocukların aşırı spor yapması hormon sistemini bozuyor
Her yaş grubunun egzersiz seçiminde dikkat etmesi gereken noktalar...
Futbol oynamadan önce makarna yiyin
Futbol oynamadan önce makarna yiyin
Uzmanlar, düzenli oynanan futbolun kalp açısından yararlı olduğunu...
Centro yıkılıyooo!
Centro yıkılıyooo!
İzzet Çapa'nın sahibi olduğu, Sermin Çapa'nın işlettiği...
Makus talihini yenebilecek mi?
Makus talihini yenebilecek mi?
Yaşadığı aşklar hep hayal kırıklığı ile noktalanan Özlem...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.