Lezzet Güneşi
Tavada bezelyeli makarna Bezelyeleri süzüp, kaynar sudan geçirin. Makarnayı tuzlu bol suda haşlayıp, süzün. Bezelye, makarna, yumurta, peynir, mercanköşk, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. 20 cm. çapında bir tavayı ısıtın, iyice kızınca zeytinyağı ile taban ve kenarlarını yağlayın. Yumurtalı karışımı tavaya döküp, 2-3 dakika pişirin. Spatulayla pişmiş yerleri tavanın ortasına doğru ittirip, pişmemiş kısımların tabana gelmesini sağlayın. Ters çevirip, üst yüzünü de pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6-8 kişilik) * 250 gram bezelye (konserve) * 100 gram yumurtalı fettucine makarna * 7 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 çorba kaşığı taze mihaliç peyniri (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı mercanköşk * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|