|
|
Lezzet Güneşi
Soğan böreği Soğanları halka halka doğrayın, biraz tuzla, bol suda iki taşım kaynatıp, süzün. Tavada 2 kaşık yağa, anasonu serpiştirin, bir-iki çevirin, ardından soğanları koyun ve yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Bir kasede 4 yumurtayı çırpın, tuz ile karabiberi ekleyin. Kavurduğunuz anasonlu soğanların üstüne önce 2 kaşık sirke, sonra çırpılmış yumurtaları döküp, karıştırın, biraz daha pişirip, ateşten alın. 2 kaşık tereyağını eritin, ayrı bir kasede kalan yumurtayı sütle çırpın. Tepsiyi yağlayın, yufkayı yerleştirin, fırça ile önce yağ, sonra yumurtalı karışımını bolca sürün. Aynı işlemi ikinci yufka için yapın. Sonra harcı yayın, tarçını serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin ve 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. MALZEMELER (6-8 kişilik) * 4 adet yufka * 1 kg. soğan * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 5 adet yumurta * Yarım su bardağı süt * 2 çorba kaşığı sirke * 1 çorba kaşığı anason * Yarım tatlı kaşığı tarçın * 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber * Tuz
|