Elmalı lahana
Lahanaları kaynar suda gevrekliklerini tamamen kaybetmeden, hafif yumuşayıncaya kadar 3-5 dakika haşlayıp süzün ve 3 eşit parçaya bölün. Dilimlenmiş elma ve şekeri iki eşit parçaya, ekmek kırığını da üç eşit parçaya bölün. Yağlanmış 2 litrelik fırın kabına lahana, ekmek kırığı, şeker, elma, sırasıyla yerleştirin. Son ekmek kırıklarını serpmeden önce, yerleştirdiğiniz malzemeleri bastırarak yavaşça düzleştirin Ekmek kırıklarını serpip, en üste tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında, üzeri kapalı olarak, yaklaşık 45 dakika pişirin. Üstünü açıp, 15 dakika daha pişirip, sıcak servis yapın. Not: Arzu ederseniz fırın kabına biraz tarçın ya da kimyon serpebilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik) * 750 gram lahana (iri doğranmış) * 1 adet iri elma (soyulmuş, dilimlenmiş) * 1/3 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı ekmek kırığı * 6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
|