Ayvalı hindi
Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar 4 dakika soteleyin. Etleri ilave edip karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domates ve şekeri katıp, bir kez karıştırın. Ayvaların kabuklarını soyun. Bir tanesini bütün bırakıp, diğerini küçük kuşbaşı doğrayın. Ayvaları, su, tuz ve karabiberi etlere katıp, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Pirinç veya bulgur pilavı ile servis yapın.
MALZEMELER (2 kişilik) * 1 paket hindi kalça kuşbaşı * 4 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 1 adet domates (küp doğranmış) * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 2 adet küçük ayva * 2 su bardağı su (kaynar) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|