Lezzet Güneşi
Mantarlı badem çorbası Tencereye yağla un koyun ve kavurun. Badem tozunu üzerine ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra mantar, su ve sütü ilave edin. 10 dakika kaynatın. Ayrı bir kasede yumurtayı limon suyu ile çırpın ve yavaş yavaş tencereye ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 su bardağı doğranmış mantar * 2 su bardağı süt * 2 su bardağı su * 1 su bardağı toz badem * 1 kaşık tereyağı * 1 kaşık sıvıyağ * 1 yumurta sarısı * 1 limon suyu * 3 kaşık un
Soğan Yahnisi Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin. Sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Soğanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saate yakın pişirin.
MALZEMELER (5 kişilik) * 500 gr. kıyma * Tuz * Karabiber * 1 kg arpacık soğan * 1/2 çay bardağı sıvıyağ * 1 çorba kaşığı salça
Balkabaklı baklava Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 5 su bardağı tozşekeri, 5 su bardağı suyla kaynatın. Ocaktan alırken limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Baklava hamuru için; yumurta, süt, zeytinyağı, yoğurt ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin. Yoğurup, 1 saat dinlendirin. Bu arada kabağın kabuklarını soyun. İçini temizleyin. Küçük küçük doğrayın. 1 su bardağı şekerle birlikte hafifçe su ekleyip pişirin. Suyunu çekince cevizle karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 20 parça koparın. 10 tanesini oklavayla tabak büyüklüğünde açın. Üst üste koyup, tepsi büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine balkabağıyla hazırladığınız karışımı yayın. Kalan 10 adet hamuruda aynı şekilde açın ve tepsinin üzerine yayın. Dilim dilim kesin. Tereyağını eritin. Tepsinin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğuyan şerbeti baklavanın üzerine gezdirip, servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 adet yumurta * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı zeytinyağı * 1/2 su bardağı yoğurt * 1 paket kabartma tozu * 3,5 su bardağı un * 2 paket nişasta * 1 kg balkabağı * 1 su bardağı tozşeker * 1 su bardağı dövülmüş ceviz * 125 gr tereyağı
Şerbeti İçin * 5 su bardağı tozşeker * 5 su bardağı su * 1 adet limonun suyu
|