Yıldırım: Bir sektörü haksız yere yok etmemek lazım
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, tavuk üretiminde hormon ve antibiyotik kullanıldığı iddialarıyla ilgili olarak, "Ülkemizde gıda konusunda bir terör varken dünya standartlarında üretim yapan bir sektörün haksız yere yok edilmesine göz yummamalıyız'' dedi. Hiçbir bilimsel desteği olmayan tartışmalar ile beyaz et sektörünün hak etmediği bir konuma düşürüldüğünü savunan Yıldırım, şunları kaydetti: "Türk tavukçuluk sektörü, bugün en modern tesislerde ve kadrolu veterinerlerin kontrolü altında hijyenik ortamda, dünya standartlarının üzerinde üretim yapıyor. Bu iddiaları ortaya atanlar acaba tavuk üretimi hakkında ne kadar bilgiye sahip? Tavuk 2 kiloyu aşarsa hormonlu deniyor. Ne alakası var. Bir piliç 35 günde 1.5 kilogramı aşar. 42 günde 2.3-2.5 kiloya ulaşır. Artık tavukçuluk teknolojisi eskisi gibi değil, Yemlerin besleme değeri çok yüksek.'' Yıldırım, Haziran 1999'da AB'de çıkarılan ve Türkiye'de de Eylül 1999'dan itibaren Tarım Bakanlığı tarafından uyarlanan yönetmelikler çerçevesinde iki tür antibiyotik kullanımının serbest olduğunu belirterek, "Onlar da kontrollü büyütme amaçlı kullanılıyor ve 2006 başından itibaren onlar da kaldırılacak'' dedi. Yıldırım, tedavi amaçlı antibiyotik kullanımının, maliyetinin yüksek olmasından dolayı mantıklı olmadığını vurguladı.