Ramazan sofrası
Ekmek tatlısı 125 gram tereyağını ve şekeri kısık ateşte ısıtıp, karışıncaya kadar karıştırın. Armutları ilave edip, yumuşayıncaya kadar 7-10 dakika pişirin. 8 dilim ekmeği porsiyonluk kalıpların tabanlarını kaplayacak şekilde yuvarlak kesin. Kalan 16 dilim ekmeği 3x8 cm. ebatlarında şeritler halinde doğrayıp, üzerlerine fırçayla eritilmiş tereyağını sürün. Yuvarlak ekmekleri kalıpların tabanlarına, şerit doğranmış ekmekleri kenarlarına yerleştirin. Armutları delikli kaşıkla alıp, her ekmekli kalıba 9'ar adet koyun. Kenarlardaki ekmekleri, armutların üzerlerine, tam ortaları hafif açılacak şekilde kapatın. Üzerlerini folyo ile örtüp, kalıpları fırın tepsisine yerleştirin. Isıtılmış 170 derece fırında 30 dakika, folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin. Üzerlerine marmelat koyarak servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1,5 çay bardağı esmer şeker * 125 gram tereyağı * 6 adet orta boy armut * 24 adet beyaz ekmek dilimi * 40 gram tereyağı * Marmelat
Altunizade Çorbası Soğanı küçük doğradıktan sonra tencereye koyun. Yağı ve kıymayı ekleyerek kavurun. Haşlanmış bezelyeyi, patatesi ve havucu da et su tableti ile birlikte tencereye ilave edin. 5 bardak su ekledikten sonra küçük küçük doğranmış mantarları üzerine koyun. Kaynayınca şehriyeyi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Maydanozu ilave edin. Bir kasede yumurta sarısını limon suyu ile birlikte çırpın. Karıştırarak tencereye dökün. Bir taşım kaynadıktan sonra ateşten alın. Kırmızıbiberli tereyağını da ekleyerek bir taşım daha kaynatın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 adet haşlanmış havuç * 1 adet haşlanmış patates * 1 çorba kaşığı bezelye * 4- 5 adet mantar * 1 baş soğan * 3-4 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı kıyma * 1 Et suyu tableti * 1 çorba kaşığı tel şehriye * 1 adet yumurta sarısı * Limon suyu * 1 kaşık margarin * Kıyılmış maydanoz * Tuz, Kırmızıbiber
|