kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Belediye ve konducular anlaştı

Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde (Aydos) dün yıkım nedeniyle yaşanan gerginlikte belediye ve gecekonducular arasında anlaşma sağlandı. Belediye yetkililerinin mahalle temsilcilerine başka yıkım olmayacak sözünü vermesi üzerine göstericiler dağıldı.

Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde (Aydos) dün gerçekleşen yıkım nedeniyle yürüyüş başlatan yaklaşık bin kişilik grup, Çevik Kuvvet ekiplerince durdurulmuş içlerinden seçtikleri 20 civarında kişi Belediye Başkanı Erol Kaya ile görüşmek için Pendik Belediye Binasına gitmişlerdi. Yapılan görüşmelerde taraflar sadece okul yapılması planlanan alan için yıkım uygulanacağı kararını alarak anlaştı.

Bu isteği önce reddeden grup, polisin ısrarlı tutumu üzerine aralarından seçtikleri 20 kişinin Kaya ile görüşmesini kabul etti. Daha sonra bu 20 kişi, polisin sağladığı bir minibüsle Pendik Belediyesi'ne gitmek üzere gruptan ayrıldı.

BELEDİYE BAŞKANI KAYA: BAŞKA YIKIM OLMAYACAK''

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, ''Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde (Aydos) başka yıkım olmayacağını'' bildirdi.

Kaya ve Pendik Kaymakam Vekili Tuzla Kaymakamı Fahri Keser, Aydos'tan yürüyüş başlatan ve polisin durdurduğu gruptan 20 temsilciyle, Pendik Belediyesi binasında yaklaşık 2 saat süren toplantı yaptı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Erol Kaya, ''halkı tedirgin eden yanlış anlaşılmaları gidermek amacıyla biraraya geldiklerini'' ifade ederek, ''toplantıda olayları değerlendirdiklerini'' söyledi.

Kaya, şunları kaydetti:

''AK Parti ve CHP Meclis üyeleri, Ertuğrul Gazi Mahallesi Muhtarı İsmail Haşhaş ile mahalle sakinlerinden oluşan komisyon oluşturduk. Yıkılan gecekondu sahiplerine tahsis edilen yerlerde, halk, kaymakamlık ve belediye imkanları kullanılarak, kanunun öngördüğü şekilde yeni yerler yapılacak.

Ertuğrul Gazi Mahallesi halkını tedirgin eden ve 'mahallenin tamamı yıkılacak' gibi yanlış bilgileri ortadan kaldırdık. Sadece okul için yıkım yapıldı. Başka yıkım olmayacak.''

Daha sonra yürüyüşleri durdurulan mahallelilerin yanına dönen temsilciler, toplantı kararını açıkladılar. Karar, sevinçle karşılanarak alkışlandı. Mahalleliler, ardından olaysız şekilde dağılmaya başladılar.

VALİ GÜLER: YIKIM KANUNLARA UYGUN''

İstanbul Valisi Muammer Güler, Pendik'te yapılan yıkımın kanunlara ve mevzuata uygun olduğunu belirterek, dünkü olaylarda polise mukavemet eden kişilerle ilgili gerekli kanuni işlemleri sürdürdüklerini bildirdi.

Vali Güler, kendisini makamında ziyaret eden Singapur'un Ankara Büyükelçisi Burhan Gafoor ile görüştükten sonra Pendik Aydos'taki yıkıma ilişkin sorularını yanıtladı.

''Daha önce okul için ayrılan arsaya yapılan 14 gecekonduyla ilgili bütün hukuki prosedürlerin bittiğini, mahkeme kararlarının alındığını ve itiraz eden vatandaşların bu itirazlarının da reddedildiğini'' anlatan Güler, ''Hiçbir sıkıntı kalmadı. Yıkım tamamen kanunlara, mevzuata uygun bir yıkım. Okulun ihalesini de yaptık'' dedi.

Güler, ''yıkımla ilgili vatandaşların önceden haberdar edildiğini, ancak olayı kışkırtan, provoke eden grupların olduğunu ve onları bildiklerini'' ifade ederek, şunları kaydetti:

''Dünkü olaylarda polise mukavemet eden kişilerle ilgili olarak gerekli kanuni işlemleri sürdürüyoruz. Emniyet tedbirlerini de aldık. Vatandaşlarımızın, kışkırtıcı davranışlara yönlendirenlere karşı prim vermemelerini, kanmamalarını istiyorum.

Devlet olarak biz orada her türlü tedbiri alıyoruz. Oradaki çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için devletimiz trilyonlarca lira masraf ediyor. Orada güzel bir proje hazırlandı.

Bunu, başka amaçlar varmış gibi gösteriyorlar. 'Oradaki bütün vatandaşların evleri yıkılacakmış' gibi bir propaganda yapılıyor ve devlete, belediyeye karşı kışkırtıyorlar. Yanlış propaganda olduğunu özellikle belirtiyorum ve buna inanmamalarını istiyorum. Yasadışı örgütler o işe sızmış durumdalar. Onlarla ilgili de çalışmalarımız sürüyor.''

İstanbul Valisi Güler, ''belediyenin hazırladığı planlar çerçevesinde oradaki yapılaşmayla ilgili rehabilitasyon çalışması bulunduğunu, ama şu anda yapılacak bir yıkım olmadığını'' sözlerine ekledi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türkiye'ye hayırlı 'hayır'
 Katibemin üç trilyonu olmuş el ne karışır
 Pendik'te yıkım meydan savaşı
 312. maddeye çağdaş yorum
 Müzik adamına Kahraman Ödülü
 İşte pasaportu
 Namlı'ya kırmızı bülten
 Gerçek 'Star'lar
 Karısı tutturmuş
 Ukrayna'daki 6.5'lik deprem Marmara'yı da korkuttu
 Sendikacılar çatıştı, gazeteci dizinden vuruldu
 Liselere giriş sınavına ÖSS modeli getirildi
 Bingöl'de askeri konvoya saldırı: 1 şehit
 Zeyrek evleri hayata dönüyor
 Suriye'yeki yangına yardım gönderildi
ERDAL ŞAFAK
Laiklerin zaferi
AB'de yeni Komisyon'un Portekizli...
UMUR TALU
İyi uçuşlar!
Hayat, epey pratiktir.
Kimimiz, birtakım...
ERGUN BABAHAN
Krizden çıkacak ders
1960'ların başında ilk Türk...
ÖMER LÜTFİ METE
Bugün Türkiyelilik, yarın Kürdiyelilik
Başbakanlık İnsan...
İsrail, 37 yıl sonra Gazze'den çıkıyor
İsrail parlamentosu, 37 yıllık işgali sona erdirecek Gazze'den geri...
Arafat ölüm döşeğinde
Bir süredir rahatsız olan Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat,...
Sol imparator
Sol imparator
Cumartesi günkü Beşiktaş-F.Bahçe derbisi öncesi iki takımın da en...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu