Bağ bahçe salatası
Köriyi orta ateşte 30 saniye karıştırarak ısıtıp, bir kaba alın. Mayonez, yoğurt, zencefil ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, çırpın. Yoğurtlu mayoneze, piliç, üzüm, taze soğan, ceviz ve tuzu katıp, harmanlayın. Marul yapraklarını 4 adet servis tabağına paylaştırın. Hazırladığınız salatayı marulların üzerinde servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 tatlı kaşığı köri * 100 ml. mayonez (light) * 250 gram yoğurt (yağsız) * 1 çay kaşığı zencefil * Yarım tatlı kaşığı portakal kabuğu (rendelenmiş) * 800 gram piliç göğüs kuşbaşı (haşlanmış) * 250 gram siyah üzüm (tanelenmiş, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkartılmış) * 5 sap taze soğan (ince doğranmış) * 100 gram ceviz (kavrulmuş, iri dövülmüş) * Tuz (arzu edilen miktarda) * 4 adet büyük boy marul yaprağı
|