Lezzet Güneşi
Mutancene Etlere, kaynar piliç suyu ve soğanı ilave edip, 2-3 dakika pişirin. Badem, bal, tereyağı, tuz ve karabiberi katın, kısık ateşte bir-iki kez karıştırarak 25-30 dakika pişirin. Erik ve kayısıları ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Pişen etlere, erik, kayısı, üzüm ve sirkeyi ekleyip, harmanlayın. Kısık ateşte 10 dakika pişirip, sıcak servis yapın. Not: Mutancene, Osmanlı mutfağında yer alan bir yemektir.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kg. hindi kalça kuşbaşı * 400 ml. piliç suyu (kaynar) * 4 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 100 gram badem (ılık suda bekletilip kabukları temizlenmiş ve 4'e bölünmüş) * 2 çorba kaşığı bal * 2 çorba kaşığı tereyağı * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 200 gram siyah erik * 200 gram kayısı * 200 gram siyah üzüm * 3 çorba kaşığı sirke
|