Fırında elma
Elmaların kabuklarını soymadan, ortalarındaki çekirdekli kısımları tam dibe girmeden çıkartın. Yıkayıp, kurutun. Tereyağı, şeker, vanilya, badem ve üzümleri karıştırıp, elmaların ortalarını doldurun. Elmaları yağlanmış bir fırın kabına dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-45 dakika pişirin. Üzerlerine pudraşekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER (8 adet) * 8 adet orta boy elma * 2 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı tozşeker * 2 tatlı kaşığı vanilya * 3 çorba kaşığı badem (soyulmuş, çok ince kıyılmış) * 4 çorba kaşığı kuru üzüm (arzu edilirse 2 çorba kaşığı rom ile ıslatılmış) * 2 çorba kaşığı pudraşekeri
|