Lezzet Güneşi
Alman usulü kırmızı lahana Lahananın dışındaki yaprakları temizleyip 4'e bölün ve göbeğindeki beyaz kısmı çıkartıp, çok ince şeritler halinde doğrayın. Elmaları soyup 4'e bölün, çekirdeklerini çıkartıp, küp doğrayın. Yağı ısıtıp, soğanları hafif yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika soteleyin. Lahana ve elmaları ilave edip, sotelemeye devam edin. Defne yaprağı, sarmısak, tuz, karabiber, tozşeker, sirke ve suyu ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse tekrar tuz ve şeker serpip, ılık servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. kırmızı lahana * 3 adet orta boy elma * 50 gram tereyağı * 2 adet orta boy soğan (iri doğranmış) * 1 adet defne yaprağı * 3 diş sarmısak * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * Tozşeker (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı sirke * 125 ml. su
|