Lezzet güneşi
Armutlu piliç
Zeytinyağı, soğan, sarımsak, tarhun ve hardalı derin bir kaseye alıp, tuz ve karabiber serperek karıştırın. Etlerin her tarafını bu karışıma bulayıp, üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 5-10 dakika buzdolabında dinlendirin. Etleri süzüp, marinatı ayırın. Etlerin her iki tarafını derin bir yapışmaz yüzeyli tavada pişirip, ayrı bir kapta sıcak tutun. Marinatı tavaya koyup, kaynama noktasına getirin ve unu serpin. Tavuk suyu, elma ve cevizleri katıp, kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Etleri tekrar sosun içine koyup, kremayı ilave edin. 2 dakika karıştırarak ısıtın. Salata malzemelerini harmanlayıp, üzerlerine sosuyla birlikte etleri koyarak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 6 adet arpacık * 1 diş sarmısak * 2 çorba kaşığı taze tarhun * 1 çorba kaşığı hardal * 6 adet piliç göğüs * 1 çorba kaşığı un * 1 çay bardağı tavuk suyu * 1 adet elma * 1 çorba kaşığı ceviz * 2 çorba kaşığı krema * Tuz, karabiber * 1 buçuk su bardağı pirinç * 3 adet armut * 150 gram rokfor peyniri * 1 adet etli kırmızıbiber *1 çorba kaşığı susam
Kedi küllümbe kurabiyesi
Sıvıyağ ve margarini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudraşekerinin üçte birini ilave edip, eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Kalan pudraşekerini de katıp, koyulaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız şekerli karışımdan bir su bardağı ayırın. Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar unun yarısını ve kabartma tozunu ilave edip, yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlak kurabiyeler hazırlayın. Ayırdığınız şekerli karışıma yumurtayı ilave edin, mikserle çırpıp, açılabilecek hamur kıvamına gelinceye kadar unu ilave edip yoğurun. Küçük parçalar koparıp 5-6 cm. çapında daireler açın. Açtığınız dairelerin ortasına hazırladığınız kurabiyeleri oturtup, ağzını torba şeklinde kapatın ve ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine tırtıklı bıçakla şekil verin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER (80 adet)
* 250 ml. sıvıyağ * 125 gram margarin (eritilmiş) * 200 gram pudraşekeri * 400 gram un * 1 adet yumurta
|