|
|
Siyah beyaz çikolatalı kek
Beyaz çikolata, 4 çorba kaşığı tereyağı ve suyu, ısıya dayanıklı bir kaba koyup, karışımı benmari usulü eritin. Yumurta sarılarına 80 gram tozşekeri katıp, mikserle çırpın. Erimiş çikolata ve unu karıştırarak yumurta sarılarına katın. Kalan şekerle yumurta beyazlarını da kar gibi köpük oluncaya kadar mikserle çırpın. Üç seferde tahta bir kaşıkla karıştırarak çikolatalı karışıma katın. Yağlanmış kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Keki kalıbın içinde 10 dakika dinlendirdikten sonra çıkarın ve en az 30 dakika daha dinlendirin. Kek iyice soğuduktan sonra enlemesine ikiye bölün. Bitter çikolata ve espresso kahveyi ısıya dayanıklı cam bir kaba koyup, çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı katılaşıncaya kadar mikserle çırpıp, buzdolabında dinlendirin. 4 adet yumurta beyazını tozşekerle kar gibi köpük oluncaya kadar çırpıp, tahta kaşıkla karıştırarak iki seferde eriyen çikolataya katın. Kremayı da ilave edip karıştırın ve buzdolabında dinlendirin. Bir kat kek dilimi üzerine çikolatalı sos ve tekrar kek dilimi ve sos koyarak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 300 gram beyaz çikolata (iri kırıklanmış) * 6 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı su * 6 adet yumurta sarısı * 120 gram tozşeker * 100 gram un (elenmiş) * 6 adet yumurtanın beyazı * 450 gram bitter çikolata (iri kırıklanmış) * Yarım bardak espresso kahve * 50 gram beyaz çikolata (iri kırıklanmış) * 400 ml. krema * 4 adet yumurtanın beyazı * 2 çorba kaşığı tozşeker
|