|
|
Lezzet Güneşi
Hindili pay Patatesleri ve 1 diş sarmısağı, üzerlerine çıkacak kadar su ile bir tencereye koyun. Kapağını kapatıp, 20 dakika kaynatın. Kalan sarmısakları ezin. Kereviz, soğan ve dolmalık biberleri ilave edip robottan geçirin. Kalın tabanlı bir tavada yağı orta ateşte ısıtın. Doğradığınız sebzeleri ilave edip, soğanlar iyice sararıncaya kadar yaklaşık 10 dakika karıştırarak soteleyin. Kıymayı ilave edip 5 dakika karıştırarak soteleyin. Bir kapta piliç suyu ve mısır nişastasını karıştırıp, hardal, kekik, tuz ve karabiberin yarısını ilave edin. Hazırladığınız karışımı tavadakilere katıp, karıştırın. Kaynama noktasına getirip, hafif koyulaşıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Patatesleri sarmısakla ezerek püre haline getirin. Tereyağı, yumurta, karabiber ve parmesanı karıştırın. Patatesli karışımın üçte birini etlere ilave edin. Kalan patatesi de tavadaki harcın üzerine yayın. Tavayı önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumuna yerleştirip, yaklaşık 10 dakika pişirin.
MALZEMELER (6 kişilik) * 700 gram patates (orta boy) * 3 diş sarmısak (soyulmuş) * 4 sap kereviz * 2 adet orta boy soğan * 1 adet orta boy yeşil dolmalık biber * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 450 gram hindi kıyma * 125 ml. piliç suyu * 1 tatlı kaşığı mısır nişastası * 1 çorba kaşığı hardal * 1 tatlı kaşığı kekik * Yarım çay kaşığı tuz * Yarım tatlı kaşığı karabiber * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 3 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
|