Lezzet Güneşi
Limon soslu spagetti Isıtılmış yağa fıstık ve sarmısağı ilave edin, karıştırarak sarmısaklar yumuşayıp, fıstıklar sararıncaya kadar soteleyin. Tuzlu bol kaynar suda spagettiyi haşlayıp, süzün. Limonların kabuklarını rendeleyin, 1 adet limonun suyunu sıkın. Spagettiyi, sarmısaklı karışım, limon kabuğu, limon suyu, maydanoz, zeytin, 3 çorba kaşığı mihaliç peyniri, tuz ve karabiber ile iyice harmanlayın. Üzerine maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 50 gram çamfıstığı * 5 diş sarmısak (soyulmuş) * 500 gram spagetti * 2 adet limon * 5 sap maydanoz (iri doğranmış) * 100 gram yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) * 3 çorba kaşığı mihaliç peyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Kabaklı pirinç Zeytinyağı, kabak, soğan ve sarmısakları harmanlayın ve karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Kabaklı harca, kaynar su, pirinç, tereyağı, tavuk bulyon, tuz ve karabiberi katın, iyice karıştırıp, kapağını kapatarak kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ara ara karıştırın. Pirinç hafif yumuşamaya başlayınca şarap, fesleğen ve maydanozu ilave edin. Ilık olarak mihaliç peyniri ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 250 gram pirinç (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış) * 5 çorba kaşığı zeytinyağı * 500 gram kabak (uzunlamasına 4'e bölünüp, 2-3 cm. uzunluğunda kesilmiş) * 2 demet taze soğan (yarım santim uzunluğunda kesilmiş) * 3 diş sarmısak (dövülmüş) 800 ml su (kaynar) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet tavuk bulyon Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 50 ml şarap (arzu edilirse) * Fesleğen yaprağı, maydanoz (arzu edilen miktarda) * 50 gram mihaliç peyniri (rendelenmiş)
|