|
|
Lezzet Güneşi
Tavada kıymalı pizza Un ve tereyağını kırıklı bir kıvama gelinceye kadar robottan geçirin. Yavaş yavaş sütü ilave edin. Hamuru hafif unlu bir yüzeyde, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
Kıymalı harç: Bir tavada yağı ısıtıp, soğan ve sarmısakları, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Kıymayı ilave edip, karıştırarak pişirmeye devam edin. Domates, domates salçası, piliç suyu ve şekeri ilave edip, üzeri açık olarak koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız hamuru, 25 cm çapında açın. Yağsız bir tavaya yayıp, üzerine kıymalı harcı serpin. Kıymalı harcın üzerine mantar, yeşil biber ve peyniri serpin. Tavanın üzerine bir kapak kapatıp orta ateşte, yaklaşık 20 dakika pişirin. Mercanköşk serpip, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 225 gram kekun * 30 gram tereyağı (doğranmış) * 100 ml süt * 60 gram mantar (dilimlenmiş) * 100 gram yeşil dolmalık biber (ince doğranmış) * 200 gram cheddar peyniri (rendelenmiş) * Yarım tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Kıymalı harç: * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 250 gram kıyma * 4 adet domates (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı domates salçası * 100 ml piliç suyu * Yarım tatlı kaşığı şeker * Yarım çay kaşığı kuru mercanköşk
|