| | Gizli ajanlar yıldız dağıtıyor Büyük restoran rehberleri çalışmalarını gizlilik içinde yürütüyor. Müfettişlerin kimlikleri hiçbir zaman açıklanmıyor. Bizler mutluluk tüccarlarıyız, rüyaları satarız" demişti Fransız şef Bernard Loiseau bir zamanlar. Etkin ve yetkin Michelin rehberi tarafından verilen, Fransa'da sadece...devamı |
|
| | Neden bizde restoran rehberi yok? Bir kentin yeme içme dünyasını sistemli biçimde değerlendiren restoran rehberleri çok önemli. Dünyada bunların en önemlisi 1900 yılından beri yayınlanan Michelin. Bizim neyimiz eksik, neden bizde o kalitede rehberler yok?. Yurtdışına yolculuk yaptığında ilk iş olarak o ülkenin...devamı |
|
| | Ağustos mehtabının keyfi Sunset'te çıkar Yılın en güzel mehtabını bugün ve yarın yaşıyoruz. İstanbul'da mehtabın en güzel izlenebileceği yerlerin başında da nefis yemekleriyle ünlü Ulus'taki Sunset Restoran geliyor. Şimdi tam zamanı. İstanbul'da on yıldır hizmet veren restoranların sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Büyük...devamı |
|
| | Sörf cennetine şık restoran Bu yaz Çeşme, Alaçatı'da, sörf cennetinin ortasında Kuruçeşme Laila'nın şubesi açıldı. Laila'nın ana restoranı Mirror ise kısa sürede sosyetenin başlıca uğrak yerlerinden biri oldu. Alaçatı sörf cennetini görmenizi isterim. Burası sanki bu spor için yaratılmış bir doğa harikası. Çeşme...devamı |
|
| | Kedi sevmeyen gelmesin "Sarı Kedi Kara Kedi" adlı kafe, dekorasyonu kadar bahçesindeki müdavim kedileriyle de dikkat çekiyor. En önemli özelliği ise bütün müşterilerinin kedisever olması. Hayvan sevgisi az ya da çok hepimizin içinde vardır. Kimi köpek sever, kimi kuş... Ancak kedi sevgisi bambaşkadır.devamı |
|
| | Tatilde açık büfe de zayıflatır Bu sayfada uzman diyetisyen olarak hem benim belirlediğim konular olacak, hem de siz değerli okuyucularımızın beslenme ve diyet ile ilgili sorularını yanıtlayacağım. Temel konularımız çocukluk çağında ve yetişkinlikte şişmanlıktan korunma ve kurtulma yolları, kalp, diyabet ve benzeri...devamı |
|
| | Beslenmesi düzenli ödülü hak ediyor Funda Arar, pop şarkıcısı (Boy: 1.75 kilo: 59 yaş: 29) Ne yiyor? Sabah: İki dilim kepek ekmeği ve peynir, domates, zeytin gibi klasik yiyeceklerden oluşan normal kahvaltı. Öğlen: Sebze yemeği. Akşam: Az miktarda ızgara et. Öğlen ızgara...devamı |
|
| | Tam bir gurme balık restoranı Küçükyalı'da yeni açılan Foça Fish Gourmet ağız tadıyla balık yemeyi özleyenlerin vazgeçemeyecekleri bir adres olmaya aday. Levrek filetosuna sarılmış deniz mahsullerinden oluşan Foça lokma da adeta bir başyapıt sayılabilir. Rahmetli büyükannemin yaptığı uskumru dolmasının tadı...devamı |
|
| | Cibali'den Çubuklu'ya lezzet transferi yapıldı Haliç kıyısındaki Cibalikapı Balıkçısı, bu yaz Çubuklu Hayal Kahvesi'nin içinde de hizmet veriyor. Mezeler aynı fiyatlar biraz daha yüksek. Eski okullarıma, daha önce çalıştığım yerlere, işletmecisi ve adı değişmiş restoranlara gitmekten hoşlanmam. Zira bu yerlerin belleğimde bıraktığı...devamı |
|