Patlıcanlı poğaça
Patlıcanları temizleyip, ince ince kıyın. Peynir, salam, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Milföy hamurlarını karşılıklı köşelerinden keserek 10 adet üçgen yapın. Her bir üçgenin ortasına 1,5 tatlı kaşığı patlıcanlı iç koyun. İki kenarına fırça ile hafifçe su sürün ve üçgen şeklinde kapatın. Yumurta sarısı ve yağı çırpıp, hamurların üzerine sürün. Hamurların üzerlerine çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
MALZEMELER (10 adet) * 2 adet patlıcan (közlenmiş) * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * 2 dilim salam (minik kare doğranmış) * 5 adet milföy hamuru * 1 adet yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı çörekotu * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|