Püf noktası
* Kotlarınız için: Yeni aldığınız kotunuzun renginin açılmasını istemiyorsanız tuzlu suda 12 saat bekletin.
* Meyveleri taze tutmak için: İçlerine herhangi bir cins yaprak serpip saklayın.
* Güzel buzlar için: Buz kalıbına suyu koyarken içine nane yaprağı, kiraz vb. meyveler koyun.
* Boya fırçaları için: Yeni aldığınız boya fırçasını 12 saat keten yağında bekletin. Tenis topunu ikiye kesip fırçanın sapını içinden geçirin, böylece eliniz kirlenmez. Fırçayı yumuşatmak için; bol amonyaklı suda 1 gece bırakın. Boya temizleme suyunu bir kavanozda saklarsanız birkaç defa kullanabilirsiniz. Fırçayı kaynar sirkeye batırırsanız kuruyan kıllar temizlenir.
* Bayat ekmekler için: İnce ince dilimleyip üzerine süt serpin ve kızgın yağda kızartın, ters çevirip domates ve peynir koyun, üzerine nane ve kekik serpin.
* Bitkileri sularken: Bitkilerin saksısına parmağınızı batırın, alt kısmı kuruysa sulayın.
|