kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Püf Noktası

Lezzet Güneşi

Nuraniye
Etlere kaynar suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Etler haşlama suyunun içinde soğuduktan sonra süzün ve suyu ayırın. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Ayırdığınız suyu kaynatıp, pirince ilave edin ve 15 dakika pişirip, süzün. Kabakları keskin bir bıçakla uzunlamasına şerit halinde incecik kesin. Et, pirinç, dereotu, nane, yoğurt, sarmısak, tuz ve zeytinyağını iyice harmanlayın. Şerit halinde kestiğiniz kabakları da katıp, bir kez daha karıştırın. Ayırdığınız dereotu ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
500 gram hindi göğüs kuşbaşı
* 500 ml kaynar su
* 100 gram pirinç
* 3 adet küçük kabak
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)
* 1 demet taze nane (ince kıyılmış)
* 250 gram yoğurt (süzülmüş)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 85 ml zeytinyağı

Çilekli cheesecake
Bisküvileri iyice ufalanıncaya kadar robottan geçirin. Isıtılmış tereyağına katıp, özleşene kadar karıştırın. Bisküvili karışımı 25 cm çapında yağlanmış kelepçeli kalıba yayın, üzerini bastırarak iyice sıkılaştırın. Kremşantiye sütü karıştırarak katın ve kar gibi oluncaya kadar çırpın. Lor peynirini ilave edip, krema kıvamına gelinceye kadar tekrar çırpın. Limon veya muz jölesini sıcak suda eritip lorlu karışıma katın ve 2-3 dakika çırpıp, kalıptaki bisküvilerin üzerine yayın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Çilekleri, lorlu krema üzerine sıralayın. Çilek jölesini paketin üzerideki tarife göre hazırlayın, çileklerin üzerine gezdirip, en az bir saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.

MALZEMELER (12 kişilik)
*
2 paket eti burçak bisküvi
* 50 gram tereyağı
* 1 paket kremşanti
* 200 ml süt
* 200 gram lor peyniri
* 1 paket limon veya muz aromalı jöle
* 180 ml su (sıcak)
* 200 gram çilek (dilimlenmiş)
* 1 paket çilek aromalı jöle

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fıstıklı kabak burger   / 05-09-2004
 Kimyonlu erikli bamya   / 04-09-2004
 Kakaolu kirpi   / 03-09-2004
 Maydanozlu buğulama   / 02-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 01-09-2004
 Lezzet Güneşi   / 31-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 30-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 29-08-2004
 Soğan yahnisi   / 28-08-2004
 Lezzet Güneşi   / 27-08-2004
AYŞE ÖZYILMAZER
Ya Reina / Laila'cısın ya değil...
İstanbul gece...
HAKAN & UTKU
Zina diyalogları
(Adam yatakta uyurken başka bir kadının...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Nuraniye
Etlere kaynar suyu ilave...
Çocuğunuzun çantasından önce bedenini okula hazırlayın
Çocuğunuzun çantasından önce bedenini okula hazırlayın
Okul çağındaki çocukların geçirdiği bulaşıcı hastalıklar, kalıcı...
Yeni bir aşk
Yeni bir aşk
Bir süredir sesi soluğu çıkmayan gece hayatının hızlılarından...
Kızını da marka yapıyor
Kızını da marka yapıyor
"White Co. by H" adıyla ismini markalaştırıp beyaz t-shirt ve eşofman...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.