|
|
Lezzet Güneşi
Nuraniye Etlere kaynar suyu ilave edip, 15 dakika pişirin. Etler haşlama suyunun içinde soğuduktan sonra süzün ve suyu ayırın. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Ayırdığınız suyu kaynatıp, pirince ilave edin ve 15 dakika pişirip, süzün. Kabakları keskin bir bıçakla uzunlamasına şerit halinde incecik kesin. Et, pirinç, dereotu, nane, yoğurt, sarmısak, tuz ve zeytinyağını iyice harmanlayın. Şerit halinde kestiğiniz kabakları da katıp, bir kez daha karıştırın. Ayırdığınız dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram hindi göğüs kuşbaşı * 500 ml kaynar su * 100 gram pirinç * 3 adet küçük kabak * 1 demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış) * 1 demet taze nane (ince kıyılmış) * 250 gram yoğurt (süzülmüş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * Tuz (arzu edilen miktarda) * 85 ml zeytinyağı
Çilekli cheesecake Bisküvileri iyice ufalanıncaya kadar robottan geçirin. Isıtılmış tereyağına katıp, özleşene kadar karıştırın. Bisküvili karışımı 25 cm çapında yağlanmış kelepçeli kalıba yayın, üzerini bastırarak iyice sıkılaştırın. Kremşantiye sütü karıştırarak katın ve kar gibi oluncaya kadar çırpın. Lor peynirini ilave edip, krema kıvamına gelinceye kadar tekrar çırpın. Limon veya muz jölesini sıcak suda eritip lorlu karışıma katın ve 2-3 dakika çırpıp, kalıptaki bisküvilerin üzerine yayın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Çilekleri, lorlu krema üzerine sıralayın. Çilek jölesini paketin üzerideki tarife göre hazırlayın, çileklerin üzerine gezdirip, en az bir saat buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (12 kişilik) * 2 paket eti burçak bisküvi * 50 gram tereyağı * 1 paket kremşanti * 200 ml süt * 200 gram lor peyniri * 1 paket limon veya muz aromalı jöle * 180 ml su (sıcak) * 200 gram çilek (dilimlenmiş) * 1 paket çilek aromalı jöle
|