|
Etli ekmek
Kıyma, soğan, domates, yeşil biber, maydanoz, su, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Ekmek hamurlarının her birini 1 çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Parmak uçlarınızla bastırarak 25x10 cm ebatlarında pide şekli verin, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Her bir hamurun üzerine hazırladığınız harcı paylaştırıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * Yarım kg kuzu kıyması * 2 adet soğan (rendelenmiş) * 250 gram domates (küçük küp doğranmış) * 100 gram yeşil biber (ince kıyılmış) * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 100 ml su * Tuz, karabiber * 6 adet ekmek hamuru * 6 çorba kaşığı zeytinyağı
|