Lezzet Güneşi
Salamlı tost Pesto sosu hazırlamak için tüm malzemeyi püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda ekmekleri birkaç dakika ısıtın. Mozzarella peynirini 5'e bölün. Her bir ekmek diliminin üzerine 1'er tatlı kaşığı pesto sos sürüp, üzerlerine mozzarella dilimlerini yerleştirin. Salamları da mozzarella peynirlerinin üzerine yerleştirin. Kalan pesto sosunu, salamların üzerine paylaştırın. Karabiber serpip, sıcak ızgarada peynirler eriyinceye kadar 3-4 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (2 kişilik) * 4 adet ekmek dilimi * 150 gram mozzarella peyniri * 8 dilim salam * Karabiber (arzu edilen miktarda)
Pesto sos: * 3 tatlı kaşığı zeytinyağı * 4 sap maydanoz (yapraklanmış) * 1 tatlı kaşığı çamfıstığı (kavrulmuş)
|