Lezzet Güneşi
Pancar sarması
Pancar veya pazı yapraklarını yıkayın, süzün ve bir tepsiye dizerek güneşli bir yerde en az 1 saat bekletin. Bulgur, un, soğan, tuz, kırmızıbiber ve suyun yarısını karıştırıp, yoğurun. Yaprakların ortalarındaki kalın damarlı kısımları keskin bir bıçakla kesip, hazırladığınız harçtan 1 çorba kaşığı koyun, sıkı olmayacak şekilde sarıp, tencereye dizin. Dolmaların üzerine kalan suyu gezdirin, tereyağını küçük parçalar halinde keserek koyun ve bir tabakla kapatın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Yoğurt ve sarmısağı iyice karıştırın. Dolmaları yoğurtla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3 demet pancar veya pazı yaprağı * 170 gram bulgur (köftelik) * 50 gram un * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * Tuz, pul kırmızıbiber * 300 ml su * 200 gram tereyağı * 1 kg yoğurt (arzu edilirse) * 4 diş sarmısak (dövülmüş, arzu ederseniz)
Körili bisküvi
KÖRİYİ kısık ateşte karıştırarak ısıtın, suyu ilave edip eritin ve soğutun. Bir kaba unu eleyip, tereyağını parmaklarınızla yedirin. Yumurta ve körili suyu ilave edip, katı bir hamur elde edin. Hamuru, hafif unlu bir yüzeyde özleşene kadar yoğurup, üzerini kapatın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru 2 adet streçin arasına koyup, 2 mm kalınlığında açın ve 5'er cm çapında daireler kesin. Daireleri, 3'er cm aralıklarla yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile yumurta beyazı sürüp, tuz ve rezene tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (40 adet) * 1 çorba kaşığı köri * 2 çorba kaşığı su * 2 su bardağı un (elenmiş) * 1 çorba kaşığı kekun (elenmiş) * 100 gram tereyağı * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış) * Tuz (arzu edilen miktarda) * Rezene tohumu
|