Sağdıç, üzüm çekirdeği ve posasından elde edilen özün, mikrop ve bakterileri yok ettiğini kanıtladı, New York Times'e haber oldu.
Üzüm çekirdeği ve posasının, mikroplar ve bakterilere karşı yok edici etkisi olduğunu, yaptığı araştırmayla kanıtlayan Dr. Osman Sağdıç tıp dünyasının dikkatlerini üzerine çekti. The New York Times ve BBC, Dr. Sağdıç'ın buluşuna geniş yer vererek övgüyle söz etti. Kayseri Erciyes Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Osman Sağdıç, yiyecek ve içeceklere belli oranlarda katılan ve insan sağlığına zararlı doğal olamayan koruyucuların (Nitrat, nitrit ve benzoik asit gibi) yerine, üzüm çekirdeği ve posasından elde edilen özün, mikrop ve bakterileri yok ettiğini araştırmayla kanıtladı. Araştırmasını 'Journal of the Science of Food and Agriculture' isimli uluslararası dergiye gönderen Dr. Osman Sağdıç bir anda dünya basının ilgisini çekti. The New York Times ve BBC'nin geniş yer verdiği Dr. Sağdıç, başarısının sırrını doğal olan koruyucular üzerinde uzun süre yaptığı araştırmalara bağladı. Dr. Sağdıç şunları söyledi: "Yiyecek ve içecekleri uzun süre taze tutmak için Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği oranda doğal olmayan koruyucular katıliyor. Bu koruyucuların fazla kullanılması halinde insan sağlığına zararları yapılan araştırmalarla tespit edildi"