| | Kendi küçük mutfaktaki yeri büyük Rafadan, sahanda, menemen, omlet, çılbır... Liste böylece uzayıp gider. Doktorların "aman kolesterole dikkat" uyarılarına rağmen yumurtasız bir hayat hiç çekilmiyor. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler. Yiğitler nasıl olup da farklı biçimde yoğurt yiyebilirler, doğrusu gözümün...devamı |
|
| | Türkbükü'nün yeni incisi Türkbükü Park Mai Hotel & Beach, eşsiz doğa ve deniz manzarasıyla Bodrum'un yeni incisi. Konuklarına lüksten uzak, temiz, rahat ve huzurlu bir tatil vadeden Park Mai Hotel, havuzu, iskelesi ve birinci sınıf restoran ve bar ortamıyla tatilinizi renklendiriyor. İskelesindeki restoranı,...devamı |
|
| | Palmiyeler altında brunch İstanbul'un tarihle buluştuğu en güzel noktalardan birinde hizmet veren Sepetçiler Kasrı'nda ağustos ayı sonuna kadar "pazar brunch"ları düzenleniyor. Sepetçiler Kasrı'nın konukları, denize karşı yerleştirilen minderlerin üstünde Swiss'in lezzetli brunch'ının tadına varıyor. Bu brunch'ta...devamı |
|
| | Her güne farklı alternatif Gecenin farklı zaman dilimlerinde eğlencenin keyfini çıkaracağınız Shu Bar&Lounge, şık ve bir o kadar da sıcak dekorasyonuyla değişik bir gece kulübü konsepti sunuyor. Ayrıca günün stresini Boğaz manzarası eşliğinde atabilmeniz için hafta içi her gün 18.00-20.00 arasında her gün Happy...devamı |
|
| | Ada manzaralı fondue keyfi ADINI yaz gecelerinin en parlak takım yıldızlarından alan Lyra'da adalar manzarası eşliğinde "fondue keyfi" başladı. İsviçre mutfağının temel taşlarından olan ve et, tavuk, balık, peynir seçenekleri bulunan fondue, özel soslarla sunuluyor. Tel: (0216) 442 16 60
devamı |
|
| | Boğaz'a karşı sushi yenir MORİ, konuklarını Mayadrom Alışveriş Merkezi'nden sonra Ortaköy'de de ağırlamaya devam ediyor. Boğaz manzaralı yazlık Mori'de dünya mutfağının yanı sıra sushi'yi kendine uzak bulanları bile memnun edebilecek bir sushi bar bulunuyor. Amacı konuklarına keyifle vakit geçirtmek olan Mori'de...devamı |
|
| | Bu kitaplar ağzınızı sulandıracak Birbiri peşi sıra yayınlanan "Mutfak Sırları" ile "Geleneksel Meyhane Mutfağından Balık Yemekleri" adlı kitaplar lezzetli tarifler ve püf noktalarına yer veriyor. Deneyimli şeflerin hazırladığı bu kitapları mutfağınızdan ayırmayın. Epeydir yemek ve mutfak kültürü ile ilgili kitaplar...devamı |
|
| | Höşmerim Bu yörenin yemek ve sofralarının birinci vasfı, gösterişten ve israftan uzak sağlıklı, doyurucu oluşudur. Tuzsuz koyun peyniriyle yapılan, ılık yenen tatlısı ise çok lezizdir. Bu yazı son dakikada başka bir yazının yerine giren bir anma yazısı: Geçtiğimiz hafta vefat eden Ahmed Aydın...devamı |
|
| | Yemek yarışmasından Kapadokya mutfağına Sula Bozis'in kitabı "Kapadokya Lezzeti"nde, Kapadokyalı Rumların Yemek Kültürü anlatılıyor. Bozis bizi Anadolu'nun kalbine, özlem duyduğumuz bir aleme taşıyor. Neredeyse iki üç ay oluyor. Hürriyet Lezzet Dergisi'nden arayarak düzenledikleri yarışmada beni de görmek istediklerini...devamı |
|