|
|
|
|
Tavuk çiftlikleri kuruldu mertlik bozuldu!
GIDA zincirinin sağlıklı tüketim ürünü tavuk, son yıllarda endüstriyel üretimde başı çekiyor. Üreticiler tavukları yapay yolla dölleyerek bütün yavruların aynı zamanda yumurtadan çıkmasını sağlıyor. Yumurtlamak üzere yetiştirilen tavuklar, genetik değişiklikler yemlere karıştırılan hormonlu ilaçlar sayesinde 100 yıl öncesinden üç katı daha fazla olarak yılda 300 yumurta veriyor. Çiftliklerde yapay aydınlatmalı yüzlerce tavuğun bulunduğu ortamlar, geleneksel yöntemlerle yetiştirilen tavuklara göre hastalıklara karşı daha hassas bir tavuk neslinin ortaya çıkmasına neden oldu. Worldwatch uzmanları, üreticilerin uzun zamandır tavuk yemlerine insanların kullandıklarına benzer antibiyotikler katıldığını vurgulayarak çiftlik ortamında yetişen tavuğun insan sağlığına zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuyor ve tavukta da organik üretimin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|