kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Patlıcanlı Avukma
Ege mutfağında dört mevsim
Kalamar terbiye
Patlıcanlı Avukma
Sakız Yahnisi

Patlıcanlı Avukma


Malzeme (4 kişilik)
2 adet iri bostan patlıcanı 1 su bardağı çökelek veya lor peyniri 2 orta boy domates, 2 adet yeşil sivri biber 1 adet salatalık 3 adet taze soğan 1/2 demet dereotu 10 adet taze nane yaprağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1,5 adet limon 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam 1 adet kıvırcık salata 2 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı tuz.
* Patlıcanları ocak üstü harlı ateşte bıçak saplanıncaya kadar beş dakika kadar közleyin.
* Közlenmiş patlıcanların yanmış dış kabuklarını ince akan musluk suyu altında bıçakla sıyırarak alın. Suyunu sıkıp çukur bir kaba koyun. Üzerine yarım limonun suyunu, ezilmiş sarmısağı, bir tatlı kaşığı tuzu ve bir kahve fincanı zeytinyağını katın.
* Çökelek peynirini bir başka kaba koyun. Kabukları soyulup doğranmış domatesleri ve salatalığı, boylamasına bölünüp çekirdekleri çıkarılmış ince kıyılmış yeşil sivri biberleri, soğanları, dereotunu, nane yapraklarını; bir limon suyu, bir kahve fincanı zeytinyağı, karabiber ve kırmızı pulbiberi de malzemeye katıp, karıştırın.
* Kıvırcık salatanın yapraklarını yana doğru koparmadan yatırın, içini alın. Yıkayıp servis tabağına yerleştirin. İçine köz patlıcanı koyup yayın. Patlıcanın üstüne çökelek peynir karışımını (avukma) koyun. Kavrulmuş susamları da serpiştirip, servis edin.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Mikrodalga çıktı sofra düzeni bozuldu
 Moğol ızgarasının farklı lezzeti
 Nişantaşı'nda bir İtalyan
 Salı akşamı partileri
 Sarayda lüfer balığı dolması
 Şimdi dondurmanın tam zamanı
 Dikkat, mutfakta turistler var
 Suyun da tadı kaçıyor
 Denizden sofraya gelen tatlar
 Sushi tutkunlarına
 Buz gibi tatlar
 Hepsine değil, kötü şaraba Fransız kalın
 Açık büfede aç kalmamak için
 Osmanlı Kudüs'teki kahveyi kontrol ediyordu
 Bodrum'da tatil başkadır
 Eğlence kışın da sürecek
 Çikolata yapabilirsiniz
 Çatalsız bir dünyaya doğru
 Zenginler havyarla yaşamaz
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Manisa'da Atlantis buluşması
Manisa'da Atlantis buluşması
On bin yıl önce büyük bir depremle yıkılan Atlantis uygarlığı...
Cazın duyarlı ustası
Cazın duyarlı ustası
Cazın yaşayan en büyük ustalarından olan Charlie Haden, İstanbul...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.