|
|
|
|
|
Beach club'lar yine dolup taşıyor
|
|
LAILA En sonunda... Çeşme'nin de bir Laila'sı oldu. Buna genel kesim sevinse de clubber'lar çok üzüldü. Çünkü Laila, Çeşme'nin gerçek anlamda ve "sıkı party"lerinin yaşandığı tek mekanı, JOY Beach Club'ın yerine açıldı. Alaçatı sörf cennetinin tam ortasına. İstanbul'daki 'amiral geminin" yanında, boyut olarak, lüks bir gezinti teknesi gibi değerlendirilebilir. Üç restoranı da iddialı. Popa, İzmir'in en sevilen suşi-bar'ı olarak Çeşme şubesini açmak için bu yıl Laila'yı seçti. Mirror ve Altındöner ise "daha tanıdık" lezzetleri tercih edenler için hizmet veriyor.
* Suşi Popa: Porsiyonlar: 2-10 milyon TL.
* Mirror: Pizzalar: 8-12 milyon TL. Salatalar: 5-8 milyon TL. Et yemekleri: 15-22 milyon TL.
* Altındöner: Dürüm: 5-7 milyon TL Tel: (0232) 716 83 00
PAPARAZZİ Aya Yorgi'nin 20 yıllık geçmişe sahip, ilk işletmesi. Müdavimlik neredeyse babadan oğula, hatta toruna geçmiş durumda. "Yeterince uzun yaşarsan bütün rakiplerinin öldüğünü görürsün" sözünü doğrularcasına yıllardır Aya Yorgi Koyu'ndan kimler geldi, geçti o hala dimdik ayakta. Yazın tam bir ünlüler geçidi yaşanıyor. Ünlü derken manken taifesi vb. değil; Yusuf Tuvi'den Demet Akbağ'a, Yılmaz Erdoğan'dan Hıncal Uluç'a, huzur arayan ama deklanşör sesi istemeyen isimler. Müzikler, gündüz klasik, caz, chill-out, gece bar bölümünde alternatif rock. Ama asla Türkçe pop değil. Çikolata suflesi çok meşhur, fiyatı; 10 milyon TL. Aşçı Bolulu, mönü Ege ve Orta Akdeniz mutfağının örneklerinden oluşuyor. Et yemekleri: 21-24 milyon TL. Salatalar: 9-14 milyon TL. Tel: (0232) 712 67 67
BİR KLASİK; BALIKÇI HASAN Dalyanköy'ün en ünlü balık lokantası. Öyle ki İstanbullu müşterilerinin sayısı artınca bu yıl bir şube de Bebek'te açma ihtiyacı hissetmişler. Tabii fiyatlar, Bebek'teki şubeye göre oldukça uygun. Dekor oldukça sade, ancak özellikle yazın, müşteriler arasında tanınmış yüzler görmek mümkün. İş ve sanat dünyasının favori restoranı. Deniz mahsüllü makarnası müthiş. Rezervasyonsuz gitmeyin. Deniz mahsüllü makarna: 15 milyon TL. En pahalı balıklar: Lahos, trança, iri barbun, sinarit: Kilosu 60 milyon TL. Tel: (0232) 724 02 02 Dalyanköy'ün diğer ünlü restoranları:
* Körfez Restoran: Tel: (0232) 724 79 47
* Liman Restoran: Tel: (0232) 724 70 11
* Dalyan Restoran-Cevat'ın Yeri: Tel: (0232) 724 70 45
* Levent'in Yeri: Tel: (0232) 724 79 72
COFFECO Dalyan-Tekke Plajı'nın en çok tercih edilen mekanı burası. Sabah 09:00'dan, sabaha karşı 03:00'e kadar açık. Bu yıl restoran konusunda çok iddialılar. 200 kişiye servis verebilecek mutfağın başında Mövenpick'ten transfer edilen usta bulunuyor. Sakız Adası manzaralı günbatımı muhteşem. Et yemekleri: 18-24 milyon TL. Salatalar: 8-14 milyon TL. Mezeler: 5-8 milyon TL. Tatlı: 5-12 milyon TL. Tel: (0232) 712 23 24
|
|
|
|
|
|
|
|
|