|
|
Osmanlı yemekleri yiyip Türk şarapları içtiler
850 kişilik Nato Zirvesi Akşam Yemeği, The Marmara İstanbul Oteli tarafından gerçekleştirildi.
* Başkanlar ve eşleri kokteyl alanına Kule Kapısı'nden geldi.
* Kokteyl 19.30-20.00 saatleri arasında Bağdat Köşkü Terası'nda gerçekleştirildi.
* Su gümüş sürahide servis edildi, yemekte gümüş çatal bıçak takımları kullanıldı, gümüş kokteyl tepsisi içinde içecek servisi yapıldı.
* Yekta Kara'nın sahnelediği Lirik Tarih Gösterisi sergilendi.
* The Marmara İstanbul'un şefi Sedat Özkan önderliğinde 60 aşçı görev aldı. Gecede 260 kişi görev yaptı.
Mönü: * Denizbörülcesi ile buharda pişirilmiş Bayrampaşa Enginarı ve Mini İmambayıldı,
* Baharatlı Köy Yoğurdu Sosu ile Anadolu Köprü Mantısı, Yufkaya Sarılı Darülziyafe Köftesi,
* Afyon Kaymağı eşliğinde Cevizli Şöbiyet ve Portakallı Baklava,
* Kahve ve yerli likörler (Acıbadem, nane, portakal, vişne, ahududu),
* Erik ve kayısı pestili, cevizli sucuk, cezerye, badem ezmesi, çikolata ve lokum.
İçecekler : * Yemekte şarap olarak Kavaklıdere, Narince Beyaz ve Kavaklıdere, Boğazkere Kırmızı ikram edilecek.
|