Lezzet Güneşi
Enginarlı piliç rulosu
Enginar, peynir, mayonez, sarmısak ve dereotu veya fesleğeni robotta püre haline getirin. Karışıma dövülmüş karabiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Etleri yarım santimetre kalınlıkta olacak şekilde döverek inceltin. Salamları her bir etin üzerine ikişer adet yan yana yerleştirin ve üzerlerine ince bir tabaka halinde enginar püresini sürün. Daha sonra göğüsleri rulo yapın ve bir kürdanla tutturun. Fırına girebilecek bir kap içinde tereyağı ve zeytinyağını orta hararette ısıtın. Kaba piliç rulolarını yerleştirin ve sürekli çevirerek yaklaşık 5 dakika kızartın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra, biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kürdanları çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet piliç göğüs
* 150 gram enginar göbeği (haşlanmış ve doğranmış)
* 150 gram parmesan veya tulum peyniri (rendelenmiş)
* 30 gram mayonez
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı taze dereotu veya fesleğen (ince kıyılmış)
* 12 dilim salam
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1,5 çorba kaşığı tereyağı
Enginarlı makarna
Zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarmısağı, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Şarap, domates, domates salçası ve şekeri ilave edip, üzeri açık olarak kısık ateşte sos koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Zeytin, enginar ve fesleğeni katıp, ısınıncaya kadar karıştırın. Bir tencere kaynar suda tuzlu suda makarnayı pişirip, süzün. Sosun yarısını makarnayla harmanlayın. Kalan sos ve peyniri makarnanın üzerine koyarak servis yapın.
Not: Enginar kalbi yerine çanak enginarı 4'e bölerek kullanabilirsiniz.
MALZEMELER (4 kişilik) * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 60 ml sek beyaz şarap
* 850 gram domates (kabukları soyulmuş, küçük küp kesilmiş, ezilmiş)
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* Yarım tatlı kaşığı tozşeker
* 80 gram siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
* 400 gram enginar kalbi (4'e bölünmüş)
* 2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı (ince dilimlenmiş)
* 350 gram burgu makarna
* 25 gram parmesan peyniri (ince tabaka halinde kesilmiş)
|