|
|
|
|
Tatlı nasıl yenmeli?
Yemekte soğuklar, ara sıcaklar ve sıcaklardan sonra sıra tatlıya gelir. Tatlı genellikle tatlı kaşığı ve tatlı çatalı ile servis edilir..
* Tatlı çatalını sol elinizde tutarken, kaşığı sağ elinizde tutmalısınız. Bu durumda çatal sadece tatlınızı kaşığınıza itme görevi görür.
* Yediğiniz tatlı, bir pay ya da pasta ise sadece çatalı, eğer bir dondurma ya da puding ise kaşığı kullanın. Kullanmadığınız diğer parça masanın üzerinde dursun.
* Tatlınızı yerken mola vermek istediğinizde de tıpkı yemekte yaptığınız gibi çatal ve kaşığınızı çapraz bir şekilde üst üste koyun.
* Tatlınızı bitirdiğinizde ise kaşığı ve çatalı tabağınızın kenarına yan yana koyun. Taze meyve servis edildiği zaman size yeni bir tabak ve servis açılır. Örneğin meyve olarak elma verildiyse, meyve bıçağı ile kabuğunu soyduktan sonra meyve çatalıyla yiyin.
* Üzüm gibi taneli bir meyve servis edildiyse, elinizle yiyebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|