kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çatal ve bıçağın duruşu sofra görgünüzü anlatır
Çatal ve bıçağın duruşu sofra görgünüzü anlatır
Tatlı nasıl yenmeli?
Asla yapılmayacaklar

Çatal ve bıçağın duruşu sofra görgünüzü anlatır

Özel bir yemekte çatal bıçağın konumu ve ne şekilde bırakıldığı çok şey anlatır. Üst üste bıraktığınız çatal bıçak, yemeğe ara verdiğinizi, yan yana tabağın kenarına bıraktığınız çatal bıçak ise yemeği bitirdiğinizi ifade eder.

Yemekte çatal ve bıçağı nasıl kullandığınız çok önem taşıyor. İnce ayrıntılarda gizli olan çatal ve bıçak kullanmanın püf noktalarını mutlaka öğrenmelisiniz.

* Kolunuzu masadan tamamen kaldırarak çatalı ağzınıza götürmeyin.

* Çatalınız ya da kaşığınız çok doluyken tabağınıza yakın durun, bir şey düşerse üzerinize değil en azından tabağınıza düşer.

*
Bıçağı kullandıktan sonra asla tabağın köşesine çapraz bir biçimde bırakmayın. Çatalınızı ise sol elinizden sağ elinize geçirmeyin. Bu çok kaba ve sakar bir görüntü verir.

* Çatalınızı sopa tutar gibi tutmayın.

*
Asla çatalınızı sol elinizde tutarken bıçağınızla üzerine yemeğinizi itmeyin. Bıçağınızı ise sol elinizde tutmayın.

* Yemeğinizi yerken çatal ve bıçağı iki kürek gibi tabağınızın yanına bırakmayın.

*
Yemeğe ara verdiğinizde çatal ve bıçağı çapraz bir biçimde üst üste bırakın; bu sizin mola verdiğiniz anlamına gelir. Çatal ve bıçağınızı bu şekilde bıraktığınızda garsonlar tabağınızı almaya kalkışmazlar, çünkü bu sizin hâlâ yemeğinizi bitirmediğiniz anlamına gelir.

* Bir elinizde çatal veya bıçak varsa asla öbür elinizle ağzınızı silmeyin. Su içerken asla diğer elinizde çatal ya da bıçak tutmayın.

*
Konuşurken de elinizde çatal ya da bıçak tutmayın, bu hiç de hoş bir görüntü sergilemez.

* Bir şeyler içerken, ekmek yerken ya da konuşurken çatal ve bıçağınızı dinlenme pozisyonuna alın.

*
Yemeğiniz bittiğinde ise çatal ve bıçağınızı yan yana tabağınızın kenarına koyun. Bu yemeğinizi bitirdiğiniz anlamına gelir.

* Etinizi bıçak kullanmadan yiyebilecek durumdaysanız, sağ elinize aldığınız çatalla yiyebilirsiniz.

*
Tereyağı tabağının yanındaki bıçak sadece tereyağını sürmek içindir, ekmeğinizi bu bıçakla kesmek yerine elinizle koparın.

Zeynep Güler / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Türk turizminin tatil başkenti: Antalya
 Antalya Merkez
 Yüksel Aytuğ'a bir ödül daha
 En Güzel Fadime-Temel yarışması başladı
 Üç Kişilik Aşk ekibi eğlendi
 Aspendos festivali başlıyor
 Canlı ve enerji dolu günlere hazır olun
 Kim korkar yemekli misafirden
 Zorla güzellik olmaz
 Aplike cepler
HAKAN & UTKU
Er Cem'in bedelli askerliği
Hükümetin 'ciğeri bir türlü...
AYŞE TÜTER
Topik
Zeytinyağını ısıtıp, bezelye ve sarmısakları...
Tansiyon ilacı kullananlarda sıcak çarpması riski artıyor
Tansiyon ilacı kullananlarda sıcak çarpması riski artıyor
Uzmanlar, seyahat öncesinde mutlaka sağlık kontrolünden geçilmesini...
Çocukları güneşten koruyun
Çocukları güneşten koruyun
JFK Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.