Vitamin bombası
Büyük bir kapta bütün malzemeleri iyice karıştırın. Üzerini temiz bir bezle kapatıp, ılık bir yerde 2-3 gün dinlendirin. Hazırladığınız karışımı kavanozlara koyun. Her bir kavanoza 1-2 çorba kaşığı brandy döküp, üzerlerini yağlı kağıt ile kaplayın. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Not: Bu karışımın kullanım süresi 2 yıldır, fakat her 6 ayda bir kapağı açılıp, biraz brandy dökülmeli ve tekrar kapatılmalıdır.
MALZEMELE * 3 adet elma (iri rendelenmiş)
* 5 adet havuç (ince rendelenmiş)
* 125 gram zencefil kökü (ince rendelenmiş)
* 125 gram kuru kayısı (iri doğranmış)
* 450 gram meyve şekerlemesi
* 2 adet limonun suyu
* 2 adet limon (püresi)
* 2 adet portakal (püresi)
* 2 adet portakalın suyu
* 500 gram kuru üzüm
* 250 gram kuşüzümü
* 125 gram bal
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı zencefil
* 250 ml. brandy
|