|
|
|
|
Hafif, sağlıklı ve doyurucu
Sofra Dergisi yaz mevsiminin ilk ayı kabul edilen Haziran sayısında açılışı "salatalarla" yapıyor. İşte hepsi birer vitamin deposu olan, aynı zamanda birbirinden leziz soslarla tatlandırılmış salatalar....
Mantar salatası Mantarları ince ince doğrayıp, bir kaseye alın. Çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz zeytinleri, kıydığınız maydanozu ilave ederek karıştırın. Közleyip, kabuğunu soyduğunuz kırmızıbiberi küçük küçük, taze soğanları da istediğiniz büyüklükte doğrayın. Soğan ve biberi salataya ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın. Ayrı bir kapta sos için gereken malzemeleri karıştırın ve salatanın üzerine gezdirin.
4 kişilik * 2 su bardağı konserve mantar * Yarım çay bardağı siyah zeytin * Yarım çay bardağı yeşil zeytin * 3-4 dal maydanoz ve taze soğan * 1 adet kırmızı biber
Sos için: 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon suyu, tuz, karabiber
Soslu patates salatası Patatesleri haşlayıp, yuvarlak biçimde dilimleyin. Kaynattığınız 2 bardak et suyunda patates dilimlerini 5 dakika bekletip, salata kasesine alın. Taze soğanları doğrayıp, patateslerin üzerine yayın. Sos için gereken malzemeyi ve ince doğradığınız taze soğanların beyaz kısımlarını ve yarım bardak et suyunu karıştırın. Sosu patateslerin üzerine gezdirin.
4 kişilik * 4 adet patates * 2 buçuk su bardağı et suyu * Yarım demet taze soğan
Sos için: 1 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı sirke, tuz, karabiber, yarım limon suyu
Sezar salatası Doğradığınız marulları, domatesleri ve rendelenmiş kaşarı karıştırın. Ekmeklerin iki diliminin üzerine dövülmüş sarmısaktan sürüp, kareler şeklinde doğrayın ve salatanın üzerine serpiştirin. Kızarttığınız bonfileyi, dilimleyerek salataya ilave edin. Zeytinyağında ançüez ve sarmısakları 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi katarak ateşten alın. Yumurta sarısı, limon suyu ve ılınmış karışımı çırpın. Sosu salataya gezdirerek kalan ekmek dilimleriyle servis yapın.
4 kişilik * 8 adet marul yaprağı, 6 adet kiraz domates * 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * 4 dilim kızarmış kepek ekmeği * 1 adet bonfile, 1 diş sarmısak
Sos için: Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı ançüez, 4 diş sarımsak, tuz, karabiber, 1 yumurtanın sarısı, limonun suyu
Sıcak tavuklu salata Marul, yapraklarını iri parçalar halinde kopartarak bir kasenin içine alın. Havucu rendeleyin ve salata yapraklarının kenarlarına yayın. Halka halka kestiğiniz salatalık ve domatesleri, uzunlamasına doğradığınız kornişon turşuları salatanın üzerine dizin. İki parmak kalınlığında doğradığınız tavuk dilimlerini yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü kızartın. Kızarmış tavukları salata ve domates dilimlerinin üzerine yerleştirin. Bir kabın içinde sosu hazırlayın. Hazırladığınız sosu tavuk parçalarının üzerine gezdirin.
4 kişilik * 4 adet göbek marul yaprağı * 1 adet büyük boy havuç * 1'er adet salatalık ve domates * 2 adet kornişon turşu * 1 adet tavuk göğsü
Sos için: 1 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı sirke, tuz, karabiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|